Köztudott, hogy a nagy cégek állandóan kábeleket húznak az óceánba, hiszen ezekkel biztosítják például egyáltalán az internetelérést is. Sok ilyen társaság van, az egyik köztük a Facebook, ami most ilyen kábelezés miatt került galibába.

Történt ugyanis, hogy Oregon állam partjainál a cég egy alvállalkozója ilyen telepítést végzett, amivel aztán egyszer csak leállt. Ő azt állítja baleset történt, ami igaz is lehet, de ez Oregon állam vezetőit nem érdekli. Az alvállalkozó ugyanis otthagyta a felszerelését az óceán fenekén, ami jó hússzó kábelből és fúrófolyadékból áll. A dolgot a Facebook is megerősítette, de azt is közölték, hogy őket ez a dolog most nem érdekli, és különben is, semmi környezetszennyező nincs a dologban, a fúrófolyadék is környezetbarát módon le fog bomlani.

Oregon ezen jól felháborodott, hogy ne beszéljen már hülyeséget a Facebook, és magát a balesetet is a hozzá nem értő alvállalkozó okozta. Ezek után pedig hatóságilag felszólították a céget, hogy egyrészt fizessenek a területfoglalásért, másrészt pedig 180 napon belül tüntessék el a cuccot onnan. Vagy, kérjenek újra engedélyt az egész kábelfektetésre, ugyanis a Facebook állítólag nem hagyta örökre abba a munkát, csak a koronavírus miatt most máson van a fókusz.