Bár a hibák sokasága és a szerverek miatt továbbra is rengeteg rajongó elégedetlenkedik a Pokémon Góval, az app sikere továbbra is töretlen. Az elmúlt egy hónapban a Sensor Tower szerint a játékból származó nettó bevétel elérte a 200 millió dollárt.

Pokemon Go 03

Ráadásul eddig a Pokémon Go a in app purchase-játékok között (játékok, melyek ingyenesen is működnek, de itemek vásárlásával gyorsabb és élvezhetőbb a játékmenet) is kiemelkedően teljesít. Az első 30 napban majdnem kétszer annyi bevételt termelt, mint a piac másik nagy szereplője, a Clash Royale – A bevételek nagyjából az első 18 napban egyenlő arányban haladtak, majd a Pokemon Go japán megjelenése után erőteljesen elhúzott. A piac másik nagy szereplője, a hírhedt Candy Crash Soda Saga bevételei az első egy hónapban alig érték el a 25 millió dollárt.

Sensor Tower - Pokemon Go - Első havi bevétel

Bár a Japán kiadás utáni bevétel robbanás minden bizonnyal nem ismételhető meg, a Pokemon minden bizonnyal egy ideig még erőteljesen fog profitot termelni, hála annak, hogy csak most jelenik meg további 15 ázsiai országban, a kontinens három másik nagy piacán, Koreában, Indiában és Kínában a pedig továbbra is várat magára a megjelenés…

Forrás: TechCrunch