A Twitter mindenkit meglepett azzal, hogy újabb negyedéves reportját egy meglehetősen szokatlan, korai hajnali órában akarja nyilvánosságra hozni, mikor is az érdekeltek és befektetők nagy része még aludni fog. A furcsa lépés mögött sokan rossz híreket sejtenek.

twitter-leepites

A pletykák szerint a social media óriás megszabadul dolgozóinak 8 százalékától – nagyjából 300 embertől – az elbocsásátokat a Bloomberg szerint még a héten bejelenthetik. Bennfentesek szerint a leépítések leginkább aa cég sales-ágazatát érintik.

A döntés mindenesetre nem túl meglepő. Minden bizonnyal a Snapchat, az Instagram és a Facebook sikere mellett egyre sötétebb a jövő a Twitter számára. Előző negyedéves adataik sem voltak kedvezők, egy nagyobb befektésük sem hozta a várt számokat, ráadásul nemrég a tődzsén is óriásit vesztettek.

A Twitter minden bizonnyal a bevételek növekedésének lassulása miatt próbálkozik a leépítéssekkel életben maradni addig, míg egy nagyobb cég meg nem vásárolja – ám a legnagyobb jelentkezők már rég visszaléptek.

Mi lesz veled Twitter?

Forrás: TechCrunch