Még nem telt el egy hónap az Instagram Stories megjelenése óta, ám máris itt vannak a számok arról, hányan használják. A számok pedig jók.

Instagram Stories

Az Instagram adatai szerint az új funkciót naponta 100 millió ember használja, ami az aktív felhasználók egyharmada, az összefelhasználók pedig egyötöde.

Bár sokan gondolták úgy, hogy a Snapchat nyilvánvaló másolásával a Facebook által birtokolt alkalmazása nem fog jól járni, ám a jelek szerint korántsem így van. Bár a Snapchatnek az eddigi számok szerint egyelőre nincs oka aggódni, és a Stories sikere is gyökerezhet abban, hogy újdonság jellege miatt vonzó, azt is hozzá kell tenni, hogy ha az embereknek szüksége van egy szolgáltatásra, az nem fogja őket érdekelni, hogy a szolgáltatást hol kapják meg, vagy azt ki találta ki.

Az Instagram ezen felül hamarosan kihasználja óriási globális táborát – mellyel egyelőre a Snapchat nem bír – és a Stories-tartalmakat az Explore felületen is ajánlani fogja, mely a frissítés számára még több felhasználót jelenthet a jövőben.

Persze közben a Snapchatnek sem lehet oka panasza a számokat illetően. Habár az Instagram Stories-t már a hirdetők is felfedezték. Az Instagramon pedig komplett kampányok folynak.

Forrás: Social Media Today