Sikeresek, népszerűek és több millióan követik őket: a közösségi média sztárok viszont nem mindig a legújabb kampányaikkal kerülnek a hírekbe. A Las Vegasban elkövetett terrortámadás után a legnagyobb YouTube influencerek összefogtak azért, hogy támogassák a tragédia áldozatait, és felhívják a figyelmet a merénylet szörnyűségeire.

Casey Neistat több millió feliratkozóval rendelkező YouTuber, aki a támadást követően  felfüggesztette a szokásos közösségi tartalmait, és egyszerűen csak leült a kamera elé, hogy azonnali segítségnyújtásra kérje a követőit.

A kezdeményezéshez villámgyorsan csatlakoztak a legnépszerűbb influencerek, például a tÍzmilliós követői bázissal rendelkező Shane Dawson is, aki szintén közétett egy videót, amiben arra kéri a rajongóit, hogy támogassák a terrortámadás áldozatait. Emellett pedig Conan, a népszerű amerikai showműsor vezetője is megosztott a YouTube-csatornáján egy videót, amiben a közösségi összefogás és támogatás szükségességéről beszél. Valamennyi influencer megosztotta a csatornáikon azokat a linkeket és elérhetőségeket, amiken keresztül megtehetjük a szükséges lépéseket, ha adományozni akarunk a tragédiában érintettek részére.

Ez a szörnyűség rámutatott arra is, hogy a közösségi média influencerek nem csak az online marketingben kamatoztatják a tehetségüket, hanem pillanatok alatt el is tudnak juttatni életmentő üzeneteket több milliós közönségeikhez. Az igazi influencerek nem csak az életstílusban, hanem a jótékonyságban és a közösségi összetartás értékében is mutatják az utat.

A terrortámadások alatt a közösségi média használatáról itt írtunk:

Ezért kerüljük a közösségi média használatát terrortámadások ideje alatt

A Facebook kríziskommunikációs eszközeinek összevonásáról pedig itt adtunk hírt:

A Facebook összevonja a kríziskommunikációs eszközeit

 

Forrás: Saját tartalom