A Marketing Morzsák olvasói már biztosan értesültek arról, hogy a Facebook egyre inkább arra törekszik, hogy a különböző szolgáltatásainak üzenetküldőit egymásba olvassza. Ez nem azt jelenti, hogy megszűnnek az egyik vagy a másik, hanem azt, hogy például a Messengerből simán lehet majd üzenetet küldeni az Instagram Directbe, illetve akár a WhatsAppba. Eddig csak egyértelmű jelek, és megerősítések voltak, de most el is indult az egyik összeolvadás.

Az Egyesült Államokban ugyanis többen észlelhették, hogy ez a képernyő fogadja őket, miután beléptek az Instagramra:

isntamesssenger.jpeg

Aki ezt elfogadja, annak befrissül az alkalmazás, a jobb felső sarokban pedig onnantól a Messenger ikonja lesz látható az Instagram Direct helyett, illetve a Messengert használó ismerősei is küldhetnek neki üzenetet akár úgy is, hogy nem használnak Instagramot.

messengerisnta.jpg

Nem tudni, hogy a teszt mennyire széles körű, de mivel ez az első már látható jele az összeolvadásnak, így valószínűleg egyre inkább begyorsul a dolog, aminek a vége az lesz, hogy a szintén Facebook-tulajdon WhatsAppot is bevonják az egészbe, és utána boldog-boldogtalan küldözgethet mindenfélét mindenhová a Facebookon belül.

Forrás: The Verge