A Google szeret tippeket adni gyakorlatilag mindennel kapcsolatban, most is ezt teszik, a nyárról.

Úticél új szemszögből

A nyári utazások során nem ritka, hogy a Google-t hívjuk segítségül utazásaink tervezésekor. A Google Maps új funkciója, a Google Maps Immersive View mostantól a világ közel 100 legnépszerűbb nevezetességének fotórealisztikus légifelvételét kínálja a felhasználói számára olyan városokban, mint Barcelona, London, New York, San Francisco vagy Tokió.

Kapcsolatban maradni egész nyáron

Nyáron több időt töltünk a családdal és a barátokkal. A könnyű kapcsolattartás és egyszerű szervezés érdekében a Google Maps egy új helymegosztási lehetőséget kínál, melynek köszönhetően nemcsak azt láthatjuk, hogy merre járnak ismerőseink, de értesítéseket is kaphatunk, hogy mikor érkeznek meg a megbeszélt helyszínre vagy mikor távoztak egy korábbi helyszínről.

Megkönnyíti az utazást az új digitális pénztárca

A Google Pay-t felváltó Google Wallet valóban pénztárcaként funkcionál, amelybe nemcsak bank- és hitelkártyáinkat, de ajándékkártyáinkat, beszállókártyáinkat, sőt, akár koncertek és más rendezvények belépőjegyeit is egy helyen, biztonságosan tárolhatjuk. A Google Wallet Magyarországon jelenleg Android és Wear OS rendszereken érhető el. 

Fenntartható utazás a Google segítségével

Az első lépés a környezetbarát nyaralás felé a fenntarthatóbb tervezés. Hogyha olyan úti célt választanánk, melyet csak repülővel tudunk megközelíteni, használhatjuk a Google Flights szolgáltatást, melynek segítségével „CO2-kibocsátás” alapján szűrhetjük és könnyedén megtalálhatjuk a legkisebb szénlábnyommal rendelkező járatokat. Ha pedig ott-tartózkodásunk alatt is szeretnénk óvni a természetet, a Google Keresőn keresztül fellelhetjük azokat a szállodákat, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. A mindennapos közlekedés során a Google Maps abban is segít, hogy felfedezzük a hozzánk legközelebb eső kerékpár- és rollerbérlő pontokat.

A nyári emlékek megőrzése 

Nyári élményeinket leggyakrabban fényképeken őrizzük, de mára a legtöbb ilyen emlékünk digitális. A Google Photos új lehetőségeket kínál arra, hogy kényelmesen kinyomtassuk fényképeinket és akár a falra akasztva őrizd meg a fontos pillanatokat. Az új funkció a fotókönyvek mellett a fotónyomatok és vászonnyomatok készítésének lehetőségét is felkínálja.