Nem tudni, hogyan történt a dolog, de úgy tűnik, néhány Instagram felhasználó attól való félelemben él, hogy a szolgáltatás törölni fogja a fiókjukat, ha nem posztolnak vagy nem közvetlenül képkészítésre használják az Instagramot. Erről nincs szó, bár igaz, hogy néhányaknak már megszüntették a fiókját más okokból, például a szolgáltatás megsértése miatt – írja a Marketing Land.

A pletyka

A híresztelés, miszerint az Instagram kitörli a fiókokat, amelyek nem végeznek bizonyos tevékenységeket, teljesen alaptalan. A cég sosem nyilatkozott ilyesmiről. A pletyka azonban könnyen nyomon követhető, ha megnézitek a „dontdelete” hashtageket, ilyen a “dontdeletemyaccount” or “dontdeletemyig” és néhány másikat, amelyeket alább láthattok a Webstagram oldaláról összegyűjtve:

dontdelete-INSTAGRAM-SEARCH-RESULT-Webstagram-ウェブスタグラム-インスタグラムをパソコンで見れるサービス-600x662

Néhány így terjedő fotó azt állítja, hogy az Instagram azért töröl fiókokat, mert több tárhelyre van szüksége:

bfc3a706c41211e2948222000a1f9307_6

Vagy pedig, hogy a fiókoknak egy bizonyos taget kell használniuk, ellenkező esetben július 8-ával bezárólag törlésre kerülnek:

c6fb0870c41211e2a4a222000a1d2025_6

Vagy, hogy technikai bonyodalmak léptek fel, ezért megszüntetik azokat a fiókokat, amelyek a képeket nem egy fiók nevével együtt posztolják:

d3993b7ec41211e295f622000ae90e55_6

A pletyka kiváltotta aggodalom még a Twitterre is átterjedt, ahol próbálják megszólítani az Instagramot:

27-Twitter-_-Search-@instagram-600x174

A valóság

Az Instagram még nem posztolt semmit saját fiókjával a pletykára reagálva. Az utolsó képük a Chelsea Flower Showról származik:

instagram-on-Instagram-600x348

Az Instagram Blogon sem történt bejelentés, ahogyan a Twitter fiókjukon keresztül és sajtónyilatkozatban sem.

A szolgáltatás megsértése miatti törlések?

Bár az Instagram nem jelentett be általános és tömeges törlési kampányt, néhány beszámoltak arról, hogy megszüntették fiókjukat, mert megsértették a szolgáltatás használatának feltételeit.

A 9to5 Mac összegyűjtött néhány ilyen megszólalást a Twitterről, valamint egy bizonyos @TeamKanyeChicago is nyilatkozott az ügyben:

„Instagramon voltam hétfő délután és hirtelen automatikusan kijelentkeztetett. Megpróbáltam újra bejelentkezni és azt mondta, a fiókomat letiltották a használati feltételek megsértése miatt. Küldtem nekik emailt többször is és nem kaptam semmilyen választ. Létrehoztam egy új fiókot, de nem használhatom a régi felhasználónevemet, mert azt mondja, az már használatban van. Ugyanez a helyzet az email fiókommal.”

Mindenesetre az lehetséges, hogy néhány fiókot megszüntettek a szolgáltatás használati feltételeinek megsértése miatt, de ez teljes mértékben különbözik attól a tömeges törlési akciótól, amelyről a pletykák szólnak.