Aranyos kiskutyás videók nézése soha nem ért többet, mint most. A Pedigree egy új örökbefogadási akciót indított Új-Zélandon, hogy segítsen a hajléktalan kutyáknak otthonra találni. A kampány indításaképp pedig egy édes videót készítettek, amelynek a (leendő) gazdik nem tudnak ellenállni – írja a Mashable.

A videó elmagyarázza, hogy a YouTube megosztja a hirdetési bevételeket a jóváhagyott tartalomkészítőkkel. A Pedigree esetében minden egyes dollárral, amihez hozzájutnak, a kutyák ügyét támogatja. Ezek a kiskutyák nem csak ellenállhatatlanok, de a márka módszere egyben a legegyszerűbb módja is a pénzgyűjtésnek anélkül, hogy valóban zöldhasúakat kérnének az emberektől.

A BBDO ügynökség egyik képviselője nyilatkozott a kampányról és árulta el, hogy reméli, a Pedigree kezdeményezése sikeres lesz: „reméljük, hogy az aranyos kiskutyák erejének felhasználásával és azzal, hogy az emberek szeretik megosztani az ilyen típusú tartalmakat, ezt a módszert [slacktivism] valami olyanná alakíthatjuk, ami valóban segíthet a szükségben lévő kutyáknak.”