Azt már tudjuk, sőt, itt a Marketing Morzsákon is többször megírtuk, hogy a közösségi oldalak moderátorainak nem igazán fenékig tejfel az élete, sőt. Leginkább a Facebooknál kerültek elő azok a vádak, hogy nem elég, hogy nap mint nap szörnyűségeket látnak, kompenzációt sem kapnak ezért. Most a TikTok egyik dolgozója is ezzel állt elő, és beperelte a céget.

Candie Frazier azt reméli, beadványához majd kollégái is csatlakoznak, így abból csoportos kereset lehet. Frazier azt állítja, a cég nem ad neki és kollégáinak elég támogatást, hogy az általuk látott durva tartalmak hatását enyhíthessék, és embertelen munkatempót követel meg tőlük. Emiatt Frazier nehezen alszik, amikor pedig sikerül neki, borzasztó rémálmai vannak. Ezt az állapotot pedig szerinte a munkahelye idézte elő, ahol erőszakot, iskolai lövöldözéseket, halálos kimenetelű zuhanásokat, sőt még kannibalizmust ábrázoló videókat is látott.

Emellett mindezt 12 órás műszakokban kell elviselniük, miközben a Facebook, vagy a YouTube munkatársai négyórás műszakokat harcoltak ki maguknak, és azt is elérték, hogy a munkáltatójuk pszichológiai segítséget biztosítson számukra.

Ha a beadvány sikerrel jár, saját pszichológiai sérüléseinek ellentételezése mellett egy alapot is létrehozna a TikTok moderátora, ahol a befolyt pénzt a hasonló helyzetben lévő kollégái támogatására fordítana.

Forrás: PC World