A közösségi média marketing vizuális ösvényre lépett. A márkák egyre inkább fókuszálnak a képek használatára, hogy oktassák és elköteleződésre bírják közönségeiket. Egy kép tényleg felér ezer szóval és a Pinterest, az online üzenőfalunk, központi szerepre tett szert. A Shareholic beszámolója szerint a Pinterest második a Facebook mögött, ha hivatkozó forgalom generálásáról van szó. Egy pin élettartama hosszabb, mint bármely közösségi média posztté, éppen ezért fontos, hogy a lehető leghatékonyabban kezeld a Pinterest fiókodat – írja a Business2Community.

Légy felkészült!

Mielőtt elkezded a Pinterest fiókod kezelését, fontos, hogy előre tervezz a maximum elköteleződés elérése érdekében.

  • Tűzz ki célokat! Döntsd el, mit akarsz elérni – növelni a követői bázisodat vagy a weboldalad forgalmát, javítani az eladásokon, több repint, stb.
  • Találd meg a legnépszerűbb tábláidat és pinjeidet! Ez segít majd kitalálni, mit szeret a legjobban a közönséged.
  • Iratkozz fel hasznos tartalmakra! A blogok és más Pinterest táblák megosztható képeket fognak biztosítani.
  • Mentsd el a neked tetsző cikkeket és képeket! Így kialakíthatod a vizuális tartalomraktáradat.
  • Akkor pinelj, amikor az a leghatékonyabb! A délután 2 és 4, valamint az este 8 és a hajnal 1 között posztolt pinek kapják a legtöbb elköteleződést.

A Pinterest fiókod kezelése

Most, hogy felkészültél, módszeresen vágj neki a fiókod kezelésének:

  • Reagálj a hozzászólásokra! Kommentelj azokra a pinekre, amelyeket a weboldaladról osztanak meg, vagy a repinekre és pinekre, amelyekben megemlítenek! Egyszerre maximum 2-3 kommentet írj – ennél több miatt a Pinterest felfüggeszti a fiókodat.
  • Repinelj és lájkolj néhány pint! Ha lájkolsz egy pint, azt később is felhasználhatod repin formájában.
  • Időzítsd a pinjeidet! Használd a Pinterest ütemezési funkcióját, hogy eloszd a napra a pinjeidet és mindig friss tartalmat szolgáltathass a követőidnek!
  • Alkalmazz platformokon keresztüli promóciót! Oszd meg a pinjeidet Facebookon, Twitteren, LinkedIn-en és a többi közösségi média profiloddal, hogy forgalmat és elköteleződést hajts!

Nézd át ezt az infografikát további tippekért, hogy mindössze napi 10 percet kelljen töltened a Pinterest fiókod kezelésével!

How-to-Manage-Your-Pinterest-Account-in-10-Minutes-a-Day