Bár már múlt hónapban megjelent tesztüzemben, most már nyilvánosan is elérhető mind Android, mind pedig iOS készletekre a Pinterest új dobása, a Pinterest Lens. A funkció egyelőre továbbra is csak az USA-ban érhető el, ám várhatóan hamarosan világszerte bevezetik.

De mire is való és miért olyan jó?

A Pinterest legújabb verziójával egy piros kamerára kattintva nyithatjuk meg a Pinterest Lens opciót, mely képes felismerni a kamera által látott kép tárgyait, majd azokra keresési opciókat is nyújt, hogy könnyedén találjunk hasonló itemeket.

Például egy piros cipő felismerése után felkínálja a red shoes vagy shoes keresőszavakat, de olyan távolibb fogalmakat is, mint a style vagy fashion. A funkció a telefonban található korábbi vagy mentett képekre is alkalmazható.

 

Nem meglepő módon a tesztidőszakból az derült ki, hogy a felhasználók leginkább divat- és home decor-termékek, művészeti tárgyak és ételek miatt használják leginkább az újdonságot.

A tárgyfelismerés kihasználása marketing szempontból nem csak abban rejlhet, hogy minél több terméket töltsünk fel Pinterestre minél jobb címkékkel. Sokkal távolabb is tud mutatni: ha az app például egy tál epret ismer fel, eper recepteket is fel fog kínálni, vagyis egy gasztroblog vagy receptkönyv is hasznot húzhat a Pinterest új találmányáról.

Keresőszavakat mi magunk is megadhatunk a képhez, ezáltal pedig a felhasználók maguk is fejlesztik az újdonságot.

Bár a Snapchat-Facebook háború beárnyalják a social media piacot, a Pinterest maga is napról napra fontosabb piaci szereplő 150 milliós, folyamatosan növekvő felhasználótáborával:

Elérte a 150 millió havi felszámolót a Pinterest

Főleg, ha szépségápolásról van szó:

A Pinterest a szépségipar királya

Vagy ajándékkeresésről:

Ezek a legnépszerűbb ajándékötletek idén a Pinteresten

A növekedéssel pedig folyamatos fejlesztés is jár. A legutóbbi újdonságokról itt írtunk:

Új funkciók a Pinteresten

Forrás: SocialMediaToday