Az először megrendezett Hackathon Corvinus startup rendezvény győztes ötlete a Zmenü nevű online ételrendelési szolgáltatás lett.   Egy Pinterest stílusú nemzetközi ételrendelő platformról van szó, ahol az összes elérhető házhoz szállító konyha ételfotói között lehet böngészni, azokat különböző szempontok szerint rendezni és szűrni.

Az eddigi hagyományos lista alapú, unalmas és elavult rendszereket váltaná le egy látványos megoldással és az ötletgazda tervei szerint az ételrendelés a szolgáltatásuk által válhat a közösség által is értékelhető, vizuális alapokra helyezett élménnyé. A győztes Londonban a Google Campuson a Founders Hive eseményén, illetve a legpatinásabb hazai startup versenyen a Startup Undergroundon is bemutathatja projektjét.

A zsűritől kiemelkedő értékelést kapott további két projektek közül a Blind Guide nagy szociális érzékenységű projektje a vakok és gyengén látók számára kínálna turisztikai és segítő szolgáltatásokat, a Smart Chef pedig a konyhai tevékenységeket, illetve a szakácskönyv használatot tenné interaktívvá.

Zmenupic

A hazai startup világ utánpótlásának biztosítását megcélzó Hackathon-in-a-Box következő állomása a BME Demola innovációs műhelyében megrendezésre kerülő esemény, amelyre még április 11-ig lehet jelentkezni a Hackathon.hu oldalon keresztül. A Hackathon ezután Miskolcra és Szegedre látogat felfedezni az ottani tehetségeket.

Júniusban pedig Budapesten a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett eseményen 10 egyetem mintegy 100 hallgatója méri majd össze tehetségét. Ősszel a versenysorozat további 2 budapesti és 3 vidéki helyszínnel folytatódik, országszerte oktatva a leendő startup vállalkozókat.