A Messenger limitált idejű fotóküldési lehetőséggel bővülhet.

A Franciaországban élők egészen érdekes, izgalmas teszttel találkozhatnak. A Facebook ugyanis a Messenger alkalmazásában egy olyan funkcióval kísérletezik, aminek a Snapchat a sikerét köszönheti, ez pedig az, hogy a küldött fotó magától eltűnjön. Jelenleg itt most azt lehet beállítani, hogy a fotó egy óra elteltével semmisítse meg önmagát – írja a The Verge.

snapchat-vs-facebook

Elképzelhető, hogy hamarosan nem csak a franciáknál (náluk is egyébként csak egy szűk réteg), hanem más országok felhasználóinál is bevezeti a Facebook az újdonságot, egyelőre persze még csak tesztelési üzemmódban.

Az önmegsemmisítő módot úgy lehet bekapcsolni, hogy az alkalmazáson belül az üzenetküldésnél a jobb felső sarokban egy homokóra ikonra kell rákattintani. A beállítás csak arra a beszélgetésre vonatkozik, és bármikor ki/be lehet kapcsolni.

facebook-snapchat-messenger

A Facebook egyszer már tett ajánlatot a Snapchat felvásárlására 2013-ban, akkor 3 milliárd dollárt kínáltak érte, de ezt Evan Spiegel vezérigazgató elutasította. Azóta kiderült, hogy a kaliforniai startup jól döntött, hiszen az alkalmazásnak ma már naponta mintegy 100 millió felhasználója van, az értéke pedig 16 milliárd dollár.