Mark Zuckerberg bejelentette, milyen újításokkal készül az amerikai elnökválasztásokra a Facebook, hiszen többször érte már kritika a közösségi oldalt, és személyesen Zuckerberget, többen azzal is megvádolták az oldalt, hogy az álhírek, trollok és propagandagépezetek elleni fellépés hiányosságai képesek arra, hogy közvetlenül is beleszóljanak a választási eredményekbe. 

Legutóbb attól volt hangos az internet, hogy a fizetett politikai hirdetések valóságtartalmát nem ellenőrzi a Facebook, vagyis ha valaki akarja, feladhat olyan hirdetést, hogy az ellenfele bizonyítottan gyíkember, aki kiskutyákat eszik reggelire. Zuckerberg ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy lesz olyan lehetőség hogy valaki egyáltalán ne kapjon politikai tartalmú hirdetéseket, de szerinte nem ez a legjobb megoldás.

Közleményében azt mondta, hogy nem az a legjobb módszer a politikai hazugságok ellen ha elhallgattatják a politikusokat, hanem az ha nem szavaznak rájuk, és egyébként is jó ha kiderül még a kampány idején, hogy a politikus csaló, és hazudik. 

Közben mindenkit arra biztat, hogy menjen el választani, erre szolgál majd a választási információs központ is, amiben a legfontosabb információkat lehet megtudni a választások menetéről, és itt is arra buzdítanak majd mindenkit, hogy éljen az állampolgári jogával. Ez az információs oldal az Instagramon is megjelenik majd. 

Forrás: Social Media Today