Ahogy megígérte, a Facebook végre beillesztette Graph Search szolgáltatásába az állapotfrissítéseket és az egyéb típusú posztokat – írja a WebProNews.

„Mától kezdve a Graph Search tartalmazni fogja a posztokat és státuszfrissítéseket. Kereshetsz majd állapotfrissítésekre, képaláírásokra, bejelentkezésekre és hozzászólásokra, hogy megtaláld azokat a dolgokat, amelyeket megosztottak veled” – fejti ki a Facebook egy sajtó posztjában.

fbpostsearch322

Ez azt jelenti, hogy a kereséskor írhatod például azt, hogy „posts about_____” (posztok valakiről/valamiről) vagy azt, hogy „Mike Smith’s post about Breaking Bad” (Mike Smith posztja a Breaking Badről), és így tovább. A saját bejegyzéseidre és a fotóidhoz érkezett hozzászólásokra is rákereshetsz, például így: „posts on my birthday last year” (a tavalyi szülinapom posztjai).

Azelőtt a Graph Search segítségével leginkább csak olyan dolgokra lehetett keresni, amelyeket az emberek „lájkoltak” és más alapvető profi információkra, mint a helyszínek és a munkahelyi adatok. A Facebook mindig is arról beszélt, hogy egyszer a posztokra történő keresés is támogatott lesz – most voltaképp betartják, amit ígértek…nagyjából.

Mint sok Facebook frissítés, amely a Graph Search szolgáltatással kapcsolatos, a posztok kereshetőségének funkciója is fokozatosan és lassan válik elérhetővé a felhasználók egy kis csoportja számára. A Facebook mostanában egyébként is igen csak lassú volt a frissítések terjesztésével – sokaknak még az új hírfolyam nézet sem elérhető. Így aztán tényleg nem lehet megmondani, hogy mikor kezdhetsz el státuszfrissítéseket keresgélni a Graph Search segítségével. Egy ideig valószínűleg ezzel az üzenettel fogsz találkozni:

fbpostsearch554

És mint mindig, a Facebook most is azt ígéri, hogy semmi sem kerül felszínre a Graph Search-ben, amit nem osztottál meg azzal a személlyel, aki a keresést végzi.