A Facebook és Youtube moderátorainak szerződésébe bekerült egy kiegészítés, miszerint a munkavállalók tudomásul veszik, hogy a munkájuk során a poszttraumás stressz tünetei jelenhetnek meg náluk.

A nagy közösségi oldalak alvállalkozójának számító Accenture tette bele ezt a kiegészítést a szerződésekbe, annak ellenére, hogy nemrég még úgy nyilatkoztak, hogy a munkavállalóik egészsége top prioritásnak számít. A mostani közleményük szerint erre a kiegészítésre azért volt szükség, hogy tisztában legyenek a munkavállalók a munka jellegével és veszélyeivel. A szöveg szerint a munkavállaló tudomásul veszi, hogy az elé kerülő tartalmak zavaróak, hatással lehetnek a mentális egészségére, és akár poszttraumás stresszt is okozhatnak.

Az érintett cégek, mint a Google és Facebook azt reagálták, hogy nem látták ugyan a kiegészítéseket, de elvárják, hogy az alvállalkozók támogassák a munkavállalóik mentális egészségének megőrzését, amennyiben ez szükséges. 

A közelmúltban több kritika is érte a nagy közösségi oldalakat, hogy a kiszervezett moderátoraik embertelen körülmények között dolgoznak, a munka pedig mentális betegségeket okoz náluk.

Forrás: BBC