A Pressy nevű multifunkciós Android vezérlő a 40 ezer dolláros határt tűzte ki magának a Kickstarter oldalán, amelyet mindössze egyetlen nap alatt azonnal meg is duplázott, sőt. Még 45 nap van hátra és a számok egyre csak emelkednek. Talán az egyszerűsége miatt olyan népszerű. A Pressy ugyanis csatlakoztatható bármely Android eszköz fejhallgató portjához és a diszkrét 0,7 mm magas gomb megnyomásával kontrollálhatóak és indíthatóak a készüléked funkciói – írja az Engadget.com.

pressy-android-controller-kickstarter

Az alkalmazásán keresztül létrehozható egy feladat nyomások sorozatára és te döntheted el, hogy például két rövid nyomással máris tárcsázod anya számát vagy egy hosszú nyomással készítesz egy pillanatfelvételt. Akkor is használhatod, ha a fejhallgatód be van dugva: ez esetben a vezetékén lévő gombot használhatod pontosan úgy, ahogyan a Pressy gombot. Okos.

Szemben más Kickstarter projektekkel, ez nem egy távoli állomás: Nimrod Black fejlesztő megígérte, hogy a Pressy négy hónapon belül elérhetővé válik. Az alapcsomag 17 dollárba kerül majd, ha pedig ki szeretnéd választani az eszköz színét, akkor 25 dollárig megy az ár. Ha pedig fejlesztő vagy és az eszköz API-ját is meg akarod kaparintani, 1000 dollár és a tiéd lesz.