Ha ajánlások „dobozt” adsz hozzá a Facebook rajongói oldaladhoz, máris megvan a lehetőséged, hogy visszajelzésekre tegyél szert a látogatóktól, amennyiben az üzleted rendelkezik valódi cím elérhetőséggel – írja a Business2Community.

Ez a mező sokat fejlődött ahhoz képest, amilyen két évvel ezelőtt volt, de van egy tényező, ami állandó marad…nem lehet ilyened, ha nem vagy benne egy bizonyos oldal kategóriában és nem publikálod a térképen is megjeleníthető utcacímedet.

facebook-pages-recommendations-box-1

Amennyiben nem akarsz bizonyos dolgokat publikussá tenni vagy nincs fizikai értelemben vett üzleted, vannak rajongói értékeléseket lehetővé tevő prémium alkalmazások, amelyek igen szép kollekcióval rendelkeznek ilyen funkciók terén.

Az ajánlások mező stílusában és kinézetében is átalakult az elmúlt időben:

facebook-pages-recommendations-box-3-550x376

És itt egy másik:

facebook-pages-recommendations-box-4-550x319

Mobilon pedig így mutat:

facebook-pages-recommendations-box-5-576x1024

Ellentétben az eszköz régi verzióival, ahol a rossz értékeléseket nem lehetett eltüntetni, az új változat lehetővé teszi az oldal adminisztrátornak, hogy a problémás elemeket elrejtse vagy spamként jelentse be.

Így adhatod hozzá az „Ajánlások” dobozt a Facebook üzleti oldaladhoz

Az egész nagyon egyszerű:

1. lépés:

A Facebook oldaladon válaszd ki az „Edit Page” (Oldal szerkesztése) menüt, majd menj az „Update info” (Oldaladatok frissítése) és végül a „Page Info” (Az oldal adatai) tabra!

facebook-pages-recommendations-box-6-550x132

2. lépés:

Változtasd meg az oldal típusát (ha szükséges)! Korábban csak néhány típusnál volt elérhető az ajánlások funkció: a helyi vállalkozásoknál és a cégeknél és szervezeteknél. Valószínűleg ez még most is így van. Ezért ha nem akar megjelenni a kívánt mező, feltehetőleg a kategóriáddal lesz probléma.

facebook-pages-recommendations-box-7-550x501

3. lépés:

Adj meg egy valós címet!

4. lépés:

Pipáld ki a „show this map on the page” (Ezt a térképet megjelenítheted az oldaladon, és engedélyezheted a bejelentkezéseket.) opciót!

5. lépés:

Menj az oldaldra… és örülj vagy várj! (Nem biztos, hogy azonnal megjelenik.)

Tipp: Nagyon fontos, hogy a Bing térkép képes lesz azonosítani a címet és megjelölni. Ha a térkép nem ismeri fel a címet, akkor sajnos csak egy dolgot tehetsz: egy picit módosított (lényegében hamis) címet adsz meg, hogy működjön a térkép és amennyiben ez nem jelent problémát a helyi vásárlóknak.

Mit gondoltok? Ti gyűjtitek már a közösségi ajánlásokat?