Miután megnyugodtak a kedélyek, és ismét lehet universalos előadók zenéjét használni a TikTokon, a platform gyorsan bele is erősített, és a frisslemezes Billie Eilish-sal boostol egy kicsit. Vele mutatták ugyanis be az új Spotlight nevű funkciójukat.

A TikTok magyarázata szerint a Fan Spotlight egy olyan új előadói funkció, amely lehetővé teszi az sztárok számára, hogy bemutassák kedvenc rajongói videóikat a zenei lapjukon. Egy előadó dönthet úgy, hogy egyszerre akár öt kedvenc rajongói videóját is bemutatja úgy, hogy „rajongói reflektorfényként” „tűzi” őket a zenei lap tetejére. Ha az előadó egy videót „Rajongói reflektorfénybe” választ, az alkotó értesítést kap. A videó ezután legfeljebb 7 napig rögzítve marad az előadó zenei lapjának tetején.

Ez további ösztönzést ad a rajongói videók számára, amelyeket aztán a művészek felerősítenek, és így több tartalmat inspirálnak az alkalmazásban. És mivel a TikTok kulcsszerepet játszik a zene felfedezésében, ez erőteljes vonzerőt jelenthet több zenész számára, hogy a TikTok középpontjába kerüljön.

Forrás: Social Media Today