Rasszista Snapchat videót tettek közzé iskolások Dél-Jersey-ben, amelyben elhangzik az ominózus „N” kezdőbetűs szó is. A videóban egy tinédzser fekete maszkot viselve szólít fel arra, hogy a feketéknek „vissza kellene húzni az őseikhez Afrikába”.

A videó ráadásul felkapott is lett a Maple Shade High School diákjai között, akik számos esetben meg is osztották azt a saját profiljukon, míg végül afroamerikai diákok hívták fel a felnőttek és iskolavezetők figyelmét a sajnálatos jelenségre.

Egy anonim felhasználó végül összeállította a fotókat és videókat egy bejegyzésbe, majd nyilvánosságra hozta az Instagramon.

Most az iskola tisztségviselői a rendőrséggel együttműködve próbálnak utánajárni az esetnek. Az iskola képviselői 15 családdal is találkoznak, hogy tisztázzák a felelősségi kérdéseket az ügyben. Teszik ezt annak ellenére, hogy a videók nem az iskola közösségi oldalán készültek. A készítés és terjesztés mögött feltehetően 4 diák állt.

Kisebbségi diákok egy 20 fős csoportja békés ellen demonstrációt is szervez, ahol fekete ruhában tüntetnek a rasszista megnyilvánulások ellen. Attól félve, hogy tettlegességig fajul a helyzet a helyi rendőrség folyamatosan megfigyelés alatt tartja az iskolát.

Tehát a gyűlöletkeltés sajnos már az iskolákba is beférkőzött. 🙁

Forrás: Philly