Egy pár vándorsólyom fészkelte be magát egy ügynökség épületének tetején, az alkalmazottak pedig büszke szülőként terjesztik az örömteli hírt a #CEFALCONS névre hallgató Tumblr kampány keretében. Május 14-én már meg is született az első kismadár a Campbell Ewald nagy boldogságára – számolt be a Fastcocreate.com.

Amikor felfedezték a vándorsólyom párt három tojásukkal a fészekben, amelyet a michigani irodaépület tetején rendeztek be, az ott dolgozók nem tudták magukban tartani az izgalmas híreket és úgy döntöttek, megosztják azokat a világ többi részével is.

1682954-inline-inline-1-cefalcons-memes-and-site

Számítva arra, hogy igen hamar kikelhetnek a tojások, néhány nap alatt megtervezték és útnak indították a #CEFALCONS kampányt, melynek szlogenje: „Egy tető. Két vándorsólyom. Három tojás.” A kampány részét képezi a madarakról történő élő közvetítés, egy mémgenerátor és tippelni is lehet arra, mikor fognak megszületni a kismadarak. Mindez elérhető a Tumblr oldalon, amelyet a vándorsólyom családnak dedikáltak.

A Livestream feliratkozás és az URL cím létrehozásának minimális költségei mellett a kampány nulla pénzből jött létre. „Ügynökségként gyakran magától értetődőnek vesszük azt, ami elérhető. Hozzászoktunk, hogy mindenért fizessünk”, mondja Iain Lanivich, az ügynökség digitális kreatív igazgatója, „pedig néha csak meg kell látnod, mi történik odakint és kihasználni.”

1682954-slide-tumblr-mm13ulxxnl1spq55vo2-r1-250

Egyelőre nem tudni pontosan, meddig lehet követni majd a vándorsólymok életét, de Lanivich úgy gondolja, a nyáron még folytatódni fog a kampány. A Michigan’s Department of Natural Resources természetvédelmi szervezet, amely jelezte az ügynökségnek, hogy várhatóan már májusban is kikelhetnek a tojások, azt is elmondta, hogy a madarak valószínűleg el fognak repülni augusztus körül.