A Facebook nagyobb „thumbnail”, avagy előnézeti képeket vezetett be a megosztott linkeknél. Ez egy remek lehetőség azoknak, akik komolyabb forgalmat akarnak terelni a weboldalukra. Ugyanakkor pedig fejtörést is okoz – írja a JonLoomer.com.

Először is, meg kell bizonyosodnod róla, hogy a cikk kiemelt képe 1:91:1 arányú. Ez nem nehéz ügy.

Ám mi történik akkor, ha újból meg szeretnél osztani egy régi posztot? Még akkor is, ha korrigálod a képek méretét az adott cikkekben, beleütközöl egy problémába.

Probléma a képméretek frissítésével

Most már fontos, hogy nagyobb és a helyes dimenziókat pontosan lefedő képeket használj, és így ki tudd használni az új, plusz teret. Ha nem vagy elővigyázatos, a Facebook egyszerűen visszadobja neked a kicsi, négyzetes előnézeti képet.

A cikk szerzője ezen blog bejegyzés alapján tesztelte a Facebook újdonságát. Készített egy új kiemelt képet, amelynek mérete 700×366 pixel:

facebook-graph-search-pages-liked-by-people-who-like

Megosztáskor azonban továbbra is a régi képet „húzta be” a Facebook annak ellenére, hogy a bejegyzésben már az új szerepelt:

facebook-share-old-image

A megoldás

Ilyenkor a teendő, hogy töröljük a Facebook gyorsítótárának adatait. Ehhez a „Facebook Debugger” használata szükséges. Másik nevén ez a „Facebook Delinter”. Egyszerűen be kell gépelni a blog bejegyzés URL címét és kattintani a „Debug” gombra.

facebook-debugger-delinter

Az eredmény? Ha ezután megosztod a linket Facebookon, a hozzárendelt „thumbnail” kép a frissen átalakított lesz.

facebook-link-share-new-image1