Elképesztő számokat produkált a foci-vb döntője a Facebookon és a Twitteren.

Németország győzelme körülbelül 280 millió interakciót váltott ki a netezőkből a közösségi médiában – írja a Guardian. A Twitter adatai szerint például a német-argentin meccs alatt az egy perc alatti csiripek száma elérte a 618 725-öt. A korábbi rekord a Brazília-Németország volt, ahol a legtöbb tweet egy percen belül az 580 166-os küszöb volt.

A mérkőzés során azonban több mint 32 millió tweet született, de ezzel nem sikerült megdönteni a már említett német-brazil 35,6 milliós számát.

Ha “egyéni” teljesítményt nézünk, akkor Lukas Podolski csapattársával készített szelfijét több mint 90 ezren osztották tovább és több mint 82 ezren kedvelték a Twitteren. Kevésbé volt népszerű az a kép, amin a focista Angela Merkellel van, ezt “csupán” 26 ezren retweetelték.

Lukas Podolski és Bastian Schweinsteiger/Twitter

Lukas Podolski és Bastian Schweinsteiger/Twitter

A Facebook adatai szerint a 88 millió regisztrált felhasználó mintegy 280 millió interakciót szült a döntő alatt, poszt, komment, és/vagy lájk formájában. Az oldal ezzel simán megdöntötte a 2013-as Super Bowl rekordját, ami 245 millió interakciót produkált.

A Facebook szerint a legaktívabb országok a statisztikájuk alapján az Egyesült Államok, Brazília, Argentína, Németország és Indonézia voltak vasárnap este.