Az Amazon elmúlt években sorra mutatott fel sikeres és sikertelen befektetéseket, melynek megfelőlűen volt negyedév, mikor igencsak mínuszban teljesített és volt, mikor pozitív eredményeket tudott felmutatni – ám a cég CEO-ja, Jeff Bezos folyamatosan derűlátó maradt – ami most ki is fizetődött.
A legújabb eredmények szerint az Amazon immár az ötödik negyedévben tudott pozitív eredményeket felmutatni, sőt, a legutóbbi negyedévben óriási profittal büszkélkedhetett: 857 millió dollárral, mellyel a cég értéke 30,1 milliárd dollárra nőtt – ez az Amazon eddigi legjobb negyedéves teljesítménye a cég történelmében.

Amazon

Az elmúlt egy évben az Amazon profitja 832 százalékkal nőtt, míg a salesből származó bevételek a 2015-ö második negyedévhez képest 31 százalékkal emelkedtek – ekkor a cég csupán 92 millió dolláros bevétellel számolhatott.

Hogy honnan jön a pénz? Az Amazon egy nehéz időszak után végre nyereséget tudott termelni az eddig igencsak költségesnek mondható szektorokból, mint például a nemzetközi kereskedelem, de sokat segített a logisztikai költségek csökkentése és az Amazon Web Services-ből is rengeteg pénzt folyt be. Fontos, hogy az Amazon Prime feliratkozóinak is sokkal flexibilisebb kiszállítási módokat nyújtanak, mely egyre több felhasználóval bír – jelenleg 60 millióval, csak az USA-ban, ráadásul a Prime-ot múlt héten Indiában is elérhetővé vált. A Prime segítségével az Amazon új produktumokat tud – például video streaming és a ételházhozszállítás tud eljuttatni új piacokra.

A Twitter minden bizonnyal irigykedve nézi az Amazon eredményeit, tekintve, hogy a mikroblog nem a legjobb számokat tudta felmutatni negyedéves beszámolójában.

Forrás: The Verge