Alig telt el két hét az idei évből, de a Google nem lazsál: praktikus újdonsággal bővült a Chrome böngésző, sőt a cég már azt is bejelentette, hogy világszinten veszik fel a harcot a felhasználókat őrületbe kergető reklámokkal. Változások terén a YouTube mobilos verziója lett a soros, és a fejlesztők egy egészen hasznos kényelmi funkcióval ruházták fel az appot.

Konkrétan új, az érintőképernyőn használható gesztusokat kaptunk, azaz immáron már a kijelzőn történő egyszerű suhintásokkal is navigálhatunk a tartalmak között: ha balra húzzuk az ujjukat, akkor az előző megtekintett videóra ugrunk vissza, míg a jobbra irányuló ujjmozdulat a következő ajánlott tartalmat tölti be.

Az egyetlen rossz hír, hogy hiába az Android a Google saját mobilplatformja, az új lehetőség egyelőre még csak iOS operációs rendszert futtató eszközökön (iPhone 6S és annál újabb készülékeken) érhető el, ráadásul csak az Egyesült Államokban élő felhasználók számára. Hogy mikor lesz elérhető Androidra és az USA-n kívül, arról nincs hivatalos információ, de jó eséllyel pár napon vagy héten belül mindenki számára elérhető lesz.

Forrás: Google