Nem panaszkodhatunk a Google-re, már ami a termékeik frissítését és hasznos funkciók bevezetését illeti, hiszen mostanában tényleg kitesznek magukért: a Google keresőben már testre szabhatjuk milyen hirdetések jelenjenek (vagy ne jelenjenek) meg, már számítógépről is SMS-ezhetünk az Android Messages-zel, a YouTube pedig vigyázz arra, hogy ne vigyük túlzásba a videónézegetést. És ez nem minden, hiszen a keresőóriás a napokban jelentette be, hogy az androidos Google Chrome is kap egy remek új offline funkciót.

Az új fejlesztés lényege, hogy a böngésző figyeli a netkapcsolatunkat, és ha azt észleli, hogy rendszeresen megszakad a wifi, elmegy a mobilnet, esetleg gyenge a kapott jel, akkor – ha erre engedélyt adunk a beállításokban – a böngésző magától letölti a régiónk legnépszerűbb cikkeket, hogy akkor is elérjük őket, ha valamilyen oknál fogva végleg teljesen offline módba kerül a telefonunk. Ez a lehetőség ráadásul nemcsak akkor jön jól, ha vacakol a netünk, de akkor is, ha mi magunk döntünk úgy, hogy kikapcsoljuk a hálózat elérését – például, ha felszállunk egy repülőre.

Offline sem kell nélkülöznünk a legérdekesebb cikkeket – Forrás: Google

A Google állítása szerint a fejlesztés már teljesen kész, illetve működik is, a bevezetésére pedig fokozatosan kerül sor, így az elkövetkezendő napokban és hetekben mindenkinek élesedni fog, aki a Chrome böngészőt használja az androidos készülékén.

Forrás: Google