A Snapchat megtartotta első Partner Summit elnevezésű rendezvényét, melyen rendkívül sok újdonságot jelentett be. Méghozzá igencsak izgalmasokat. Lencsék épületekre, matekfeladat-felismerés és jönnek a játékok! Egy csokorba szedtük az újdonságokat.

Mielőtt belevágnánk a felsorolásba, érdemes néhány szót ejteni Evan Speigel, Snapchat ügyvezetőjének nyitóbeszédéről. Bár arról nem ejtett szót, hogy a befektetők kicsit (vagyis nagyon) aggódnak a stagnáló felhasználószám miatt, azt kiemelte, hogy olyan jelentős piacokon, mint az USA, Anglia, Franciaország, Kanada vagy Ausztrália, a sárga szellem több 18-24 év közötti felhasználóval rendelkezik, mint a Facebook vagy az Instagram.

Vagyis a Snapchat, bármennyire is lemaradt az utóbbi években – még a TikTok is lehagyta, mely nagyjából újnak számít  – még mindig a piac egyik fontos szereplője. És ha a fejlesztéseket nézzük, tolják is bele a pénzt rendesen.

Creators profilok

A Lens Studio segítségével a 2017-es indulás óta a fejlesztők 400 ezer új lencsét hoztak létre, melyeket több mint 15 milliárdszor használtak a júzerek. Hogy ezek a számok még nagyobbak legyenek, a Snapchat hamarosan bevezeti a Creators profilokat a lencsefejlesztők számára, akik így könnyebben tudják megmutatni munkáikat a közönség számára.

Halkan jegyezzük meg, hogy hasonlóan dolgozott az Instagram is a saját filterkészítő mestereivel. De bármi koppantás esetén egy szava sem lehet persze az Instagramnak, hiszen gondoljunk csak az Instagram Stories esetére…

Új lencsék kézre, testre, állatra

Emellett hamarosan nemcsak arcokra lehet lencséket fejleszteni, hanem kézmozdulatokra, egész testre vagy akár háziállatokra is. Lencsét mindenkinek!

Még az épületeknek is.

A Snapchat elindítja Landmarkers projektjét, melyen belül a felhasználók épületekre fejleszthetnek lencséket, jelenleg hat darabra: az Eiffel-toronyra, a Buckingham palotára, a New York-i Flatiron Buildingre, a washingtoni Capitoliumra és a Los Angeles-i Kínai színházra. Vagyis mostantól az épületek is máshogy jelenhetnek meg telefonunk képernyőjén. Így elfelejthetjük az unalmas turistafotókat.

A Snap Camera más érdekességekkel is bővül: mostantól segítségével kereshetünk gif-eket is a Giphy tárából, de például felismeri a matekpéldákat és meg is oldja őket.

SnapKit, StoryKit és AdKit

A Snapchat tervei szerint a BitmojiKit, CreativeKit, StoryKit és LoginKit mellett a jövőben új lehetőségek nyíljnak az alkalmazáson belül megosztásra, akár zenéről, akár más médiumokról van szó.

Bevezetésre kerül a StoryKit is, mely segítségével a felhasználók más applikációkban is megoszthatják legutóbbi snapjaiket. Így például mostantól a Tinderre is ki lehet rakni legutóbbi Snapchat-tartalmunkat.

A hirdetők is örülhetnek. Jön az AdKit, mely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy hozzáférhessenek az ugyancsak új Snap Audience Networkhöz, mely segítségével Snap hirdetéseiket más applikációkon is meg tudják jeleníteni. Erről a lehetőségről egyelőre nem akartak több információt megosztani, bár a fejlesztők már jelentkezhetnek rá. Annyi biztos, hogy érdekes új hirdetési lehetőségeket várhatunk majd az újdonságtól.

Houseparty

A Snapchat Storiest a Houseparty elnevezésű live streaming appal integrálják, igaz, továbbra is vannak arról pletykák, hogy a Snapchat hamarosan saját élő közvetítéssel foglalkozó elemet fog bejelenteni.

Discover

A Snapchat szerint az idő, amit a 3-5 perces Snap Shows tartalmak megtekintésével töltöttek, az elmúlt egy évben megháromszorozódott. Így természetesen itt is várhatók fejlesztések. Az NBC, E News és ESPN mellett a BuzzFeed is tartalomgyártó lesz a felületen, méghozzá napi műsorral

Az app számára készített Snapchat Originals szintén óriási sikernek örvend, néhány műsor nézettsége már 20 millió felett jár. A sárga szellem itt is számos, innovatív fejlesztésen dolgozik, hogy maximalizálhassák a formula üzleti lehetőségeit.

SnapGame

Ami a Facebooknál bevált, miért ne válhatna be a Snapchatnél is? Mostantól a Snapchaten is elérhetőek lesznek különböző játékok, melyekkel ismerőseinkkel tudunk játszani. Az első ilyen játék a Bitmoji Party.

A Snapchat elmondása szerint a játékélmény az egymás közti kommunikációra és interakcióra épül, játék közben például beszéddel is kommunikálhatunk a többiekkel. Vagyis valóban egymással játszhatunk majd.

A játékok egy kis rakétaikonon keresztül lesznek elérhetők.

Forrás: Social Media Today