A Facebook a héten tartja éves F8 konferenciáját, melyen máris megannyi izgalmas fejlesztést és újdonságot jelentett be.

Új dizájn

A Facebook desktop és app verziója is vadiúj dizájn kap, melyben nem csak a panelek kerülnek új helyre, de eltűnik az ikonikus kék szín is.

Az új elrendezés egyik célja a Facebook szerint az, hogy az emberek egyszerűbben tudják felfedezni az olyan védettebb, privátabb területeket, mint például a Csoportok, melyekből jelenleg már több több tízmillió található a platformon.

Emiatt új toolok is megjelennek

A Csoportok tabon egy perszonalizált feeddel találkozhatunk, melyen azoknak a csoportoknak az aktivitását figyelhetjük, melyeknek mi is tagjai vagyunk, emellett felfedezhetünk új csoportokat, de a Facebook arra is buzdít minket, hogy új barátokra leljünk.

Várhatóan a hírfolyamban is meg fog növekedni a csoportokból érkező tartalmak száma.

Speciális csoportok

A speciális csoportok is új lehetőségekkel gazdagodnak.

Az egészségügyi tanácsokkal kapcsolatos csoportokban lehetséges lesz névtelenül posztolni, a munkával kapcsolatosakban a munkáltatók könnyebben tudnak topikokat nyitni, az álláskeresők pedig könnyebben tudnak kapcsolatba lépni a munkaadókkal. A gaming csoportokban is egyszerűbb lesz a különböző topikok írása, a eladással kapcsolatos csopotokban pedig úgy lehet majd élő közvetítést folytatni, hogy közben közvetlenül is lehet kérdezni az eladókat, sőt, még megrendelést is le lehet adni. Mindezt azért, mivel a Facebook szerint az emberek a Facebook Live-ot előszeretettel használják eladásra.

Facebook Date

A kék óriás nem igazán nagyon durrant társkereső szolgáltatása is fejlődik. Újabb 5 országban teszik elérhetővé – így már 14 országban lesz jelen – ám Magyarország még nincs a szerencsések között. Bevezetik a Secret Crush opciót, mellyel 9 olyan ismerőst tudunk összegyűjteni, akik nem csak barátként érdekelnének minket. Majd ha ők is kiválasztanak minket, a Facebook már jelez is a párosnak.

Marketplace

A Facebook mini Amazonja jelenleg az amerikai felhasználóknak kedvez: az országon belül mindenhova elindul a szállítás és lehetségessé válik a fizetés is.

Új event tabok

Az új event tabon egy térképen láthatjuk majd, hogy mi történik körülöttünk, de elérhetőek lesznek személyre szabott ajánlások eseményekről, helyekről, és egy új tool is, mellyel könnyebben szervezhetünk közös aktivitást ismerőseinkkel.

Facebook portal

A Facebook több országban is elérhetővé tesz a titkosított beszélgetésre fejlesztett eszközét, melyen hamarosan titkosított WhatsApp videóhívásokat is tudunk indítani. A kütyü júniusban érkezik Kanadába és ősszel Európába. A Facebook Portal az USA-ban felülmúlta a cég elvárásait, így minden bizonnyal komolyan terveznek majd fejlesztésével – ennek egyik lépése lehet az, hogy a Portal a jövőben képes lehet arra, hogy otthoni tévé-rendszerünket alakítsa át interaktív videós eszközzé.

Forrás: Social Media Today