A KLM a Facebook első olyan partnere, ami a Messengeren keresztül szolgáltatást ad és és ügyfélszolgálatot biztosít.

A Holland Királyi Légitársaság (KLM) új szolgáltatásával az utasok repülőjegyükhöz vagy beszállókártyájukhoz a Facebook Messenger applikáción keresztül is hozzájuthatnak. A légitársaság a Messengeren keresztül a hét minden napján, a nap 24 órájában válaszol az utasok kérdéseire.

2016. március 30-án bővítette a holland légitársaság a már eddig is széles körű ügyfélszolgálati palettáját. A KLM az első a légitársaságok között, aki már a Facebook Messengeren is biztosít ügyfélszolgálatot.

500_bookingconfirmation

„Az új szolgáltatás a Messengeren keresztül egy következő lépés volt a KLM közösségi média stratégiájában. Számunkra fontos, hogy ott legyünk jelen, ahol ügyfeleink is szabadidejüket töltik, így a Messenger és a KLM tökéletes párosítás. Tapasztalataink alapján az utasaink nyitottabbak ezen a platformon, és szívesebben osztják meg problémáikat kollégáinkkal. Tavaly már aktiváltuk a Messenger gombot a Facebook oldalunkon, hogy az utasaink személyesen kommunikálhassanak velünk. 40 százalékkal nőtt a megkeresések száma, ami azt jelenti, hogy ügyfeleink értékelik a kommunikáció ezen formáját. Most egy újabb lépést tettünk: utasaink már repül őjegyüket és egyéb utazási dokumentumot is elérhetnek a Messengeren keresztül”- nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„Úgy gondoljuk, hogy a Messenger a legjobb hely a beszélgetésekhez, és örömmel adunk lehetőséget vállalatoknak is, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat ügyfeleikkel. Boldogok vagyunk, hogy a KLM-et a légitársaságok között elsőként köszönthetjük partnereink között. Mostantól a holland légitársaság gyors és hatékony beszélgetést folytathat ügyfeleivel egy olyan felületen, amit ismernek és szeretnek”- tette hozzá David Marcus, a Facebook Messenger alelnöke.

500_boardingpass

Az új Messenger szolgáltatás minden utas számára elérhető, aki a klm.com oldalon foglal jegyet, és kiválasztja az opciót, hogy a Messenger applikáción keresztül kapja az infókat. A holland légitársaságnak egyébként több mint 15 millió követője van a Facebookon.

A vállalatot hetente több mint 100 000-en említik a social media platformokon, ebből 10 000 kérdés vagy észrevétel. A kérdéseket 200 ügyfélszolgálati alkalmazott válaszolja meg a hét összes napján, a nap 24 órájában 13 különböző nyelven: holland, angol, német, spanyol, portugál, olasz, francia, norvég, orosz, japán, kínai és thai nyelven is kérdezhetnek az utasok.