Tíz éve már, hogy elindult az Instagram, a kerek évfordulóra pedig egy rakás meglepetéssel és újítással készült a közösségi oldal. 

Az egyik legizgalmasabb meglepetés az, hogy vissza lehet állítani a ma már klasszikusnak mondható polaroid gépre hajazó ikont is. Hogy ez működjön, első lépésként meg kell győződni arról, hogy az alkalmazás és az operációs rendszer legfrissebb verziójával rendelkezünk, majd a beállítások menüjében egy erőteljes fentről lefelé húzó mozdulattal lehet előhívni a régebbi ikonokat, és a hónap végéig használni. 

Aki az elmúlt három évben rendszeresen sztorizgatott, és hozzá szépen használta a geotageket, az most kiélvezheti ennek a gyümölcsét, kap ugyanis egy privát kis térképet arról, hogy mennyi helyen járt, és honnak osztott meg sztorikat. Érdemes nem elfelejteni, hogy azon túl, hogy ez jó mókának tűnik, azt is egyértelműsíti, hogy az alkalmazás pontosan tudja, hogy mikor hol volt a felhasználó, akár három év távlatából is, még akkor is, ha ezeknek a sztoriknak az a lényege, hogy 24 óra után eltűnnek. Úgy látszik, azért mégsem tűnnek el nyomtalanul. 

Nem annyira ünnepélyes a dolog, de mégis izgalmas újítás, hogy IGTV streamelés közben is lehet vásárlásra taggeni termékeket, ami leginkább márkaegyüttműködések vagy márkák saját kisfilmjeinek feltöltésekor jöhet jól. Az e-kereskedelem az Instagram növekedésének egyik motora lehet, ezért valószínűleg egyre több hasonló újdonság vagy a vásárlási élmény finomítása jöhet majd. 

Szintén nem annyira szülinapi, de mégis ünneplésre ad okot, hogy az ígéretek szerint végre sokkal kevesebb lesz a támadó, bántó és sértő komment, ezen pedig mesterséges intelligencia dolgozik majd. Ehhez korábban már jelentett kommenteket hívtak segítségül, azok alapján szűri és rejti el a bántó hozzászólásokat, azokat pedig automatikusan törli, amik sértik a felhasználási szabályzatot. 

Forrás: Social Media Today