A Facebook csendesen eltüntette „Poke” applikációját az iOS alkalmazástárból, amely egyrészt a Snapchat konkurense volt, másrészt pedig egy olyan öreg vicc, mint amennyi idős maga a Facebook – írja a Mashable.

A Poke alkalmazás lehetővé tette, hogy tiszavirág életű üzeneteket, fotókat és videókat küldj a barátaidnak, amelyek mindössze 10 másodpercig tartottak ki, mielőtt eltűntek. Emlékeztet valamire? Kellene – pont olyan volt, mint a Snapchat egy klónja.

12719941134_79949f1ff0_b

A Snapchat 2011 végén indult útnak és komoly karriert futott be: jelenleg a felhasználók naponta 700 millió fotót és videót küldenek a szolgáltatáson keresztül. A Facebook Poke pedig egy évvel később érkezett és a cég nem is árult el statisztikákat róla. Csak annyit tudunk, hogy röviddel az indulása után kiesett a top 25 legtöbbször letöltött iOS applikáció listájáról.

Ugyanakkor igen népszerű lett 2012 nyarán, amikor ez a Zuckerberg család Poke-ra adott reakcióját rögzítő kép bejárta az internetet:

Zuckerberg-Family

Később Randi Zuckerberg, a Facebook alapító lánytestvére panaszkodott is eleget a publicitás miatt – ám összesen ennyi emlékezetes esemény említhető meg a Poke alkalmazás rövid történelméből.

Még azt a Facebook oldalt is megsemmisítették, ahol részletesen leírták, mire is jó igazából az applikáció, de egy képernyőkép fennmaradt:

Screen-Shot-2014-05-09-at-2.48.15-PM-640x394

Tehát milyen következményekkel jár mindez az eredeti Facebook „megbökésre” (poke), amely mindenféle ok és magyarázat nélkül már az oldal alapítása, 2004 óta velünk van? Többé már nem reklámozzák a kezdőoldalon vagy az idővonaladon, de elképesztő – még mindig létezik. Menj a Facebook.com/pokes oldalra, ahol még ajánlatokat is kapsz arra, kiket bökj meg!