Nagyon melléfogott a Facebook, amikor nem engedte, hogy hirdetésben kérjenek a szülők segítséget a transzplantációra váró gyermekük számára.

Szívátültetésre lenne szüksége egy kéthónapos kisbabának, Hudson Azera Bondnak, akinél kardiomiopátiát, vagyis kitágulásos szívizom-elfajulást diagnosztizáltak. A kétségbeesett szülők a Facebookon is keresik a lehetőséget, hogy minél hamarabb megműtethessék a gyermeküket.

Hogy minél több emberhez eljuthasson a segélykérésük, az oldal bejegyzéseit szerették volna hirdetni. Ám nem várt akadályba ütköztek, a Facebook ugyanis nem engedélyezte azt. A közösségi oldaltól kapott automatikus válaszban azt írták, hogy azért nem hagyták jóvá a hirdetést, mert az ahhoz tartozó kép valószínűleg “ijesztő”, és nem engedik az olyan hirdetések futtatását, ahol a fotón baleset, halott vagy megcsonkított testek, vagy zombik, vámpírok láthatók – írja az AllFacebook.

fb_elutasitas

A szülők nem meglepő módon kiakadtak a válaszon, majd miután a Yahoo megírta az ügyet, a Facebook szóvivője bocsánatot kért az esetért. Elismerte, hogy hatalmasat hibáztak, és elnézést kértek a családtól az okozott kellemetlenségekért.

Az édesapa csalódottan úgy nyilatkozott, hogy nem a “kellemetlenségeken” van a hangsúly, hanem azon, hogy “az én gyönyörűséges kisfiam fotóját halott testekhez, zombikhoz, vámpírokhoz hasonlították”. Ezen felül hozzátette, hogy a Facebook azóta sem lépett vele közvetlenül kapcsolatba, ha az internetes lapokban nem olvassa a közleményt, akkor a bocsánatkérés hozzá semmilyen formában nem jut el.