A 63 éves színész magyar idő szerint kedden hajnalban önkezével vetett véget életének. A család közleménye szerint Robin Williams már régóta depresszióval küzdött, ám tragikus halála mindenkit váratlanul ért.

Robin Williams még az év elején kölcsönözte a hangját egy iPad reklámhoz, a Holt költők társaságából idézett. Most, hogy a nagyszerű színész meghalt, szavai sokkal aktuálisabbak, mint valaha.

Verseket nem azért írunk és olvasunk, mert az menő. Azért írunk és olvasunk verseket, mert valamennyien az emberi fajhoz tartozunk. Az emberi faj pedig tele van szenvedéllyel. Az orvostudomány, a jog, a közgazdaság – ezek mind nemes dolgok, kellenek a létfenntartáshoz. De a költészet, a szépség, a romantika, a szerelem – ezek azok, amiért érdemes élni. Hogy Whitmant idézzem: “Ó, én, ó, élet, kérdések nem szűnő árja. Hitetlenek végtelen özöne. Balgáktól nyüzsgő városok. Mi jó ezek közt, ó, én, ó, élet. Válasz: az, hogy itt vagy. Hogy van élet, és egyéniség, hogy zajlik a nagy színjáték, s te is hozzáírhatsz egy sort. Hogy zajlik a nagy színjáték, s te is hozzáírhatsz egy sort.”