Mikor Liam Weyer áprilisban feltöltött magáról egy videót a TikTokra, amin éppen bepisil, és azt írta, hogy ez az új kihívás, akkor úgy gondolta, hogy majd mindenki nevet, milyen jól kiparodizálja, milyen furcsa kihívások terjednek a közösségi oldalakon. 

Egy szóval nem mondta senkinek, hogy csinálja utána, mégis nem nehéz kitalálni, hogy mi lett a vége: elkezdtek terjedni a videók, amikben mások is követik a példáját. Mára már több mint 4 millióan néztek meg olyan videókat, amiken emberek szándékosan vizelik össze magukat. 

https://www.tiktok.com/@liamw2/video/6818199156088196358

Weyer azt mondja, hogy ő egyébként is egy komikus és filmkészítő, szóval neki belefér, viszont aggódik, hogy mások nem figyelnek kellőképpen a digitális lábnyomukra, vagyis elfelejtik, hogy életük egy bizonyos szakaszán egyáltalán nem tartják majd viccenek, mikor előkerülnek róluk ezek a videók. Arra is rávilágít, hogy milyen egyszerű teljesen őrült dolgokra rávenni embereket, és mi mindent megtesznek az áhított hírnévért. Sokak szerint elfelejtik, hogy ez egy olyan poén, amikor nem a feltöltővel, hanem rajta nevetnek, és ez teljesen más színezetet ad az egésznek. És újból alátámasztja Solomon Asch 1951-es kísérletét, amiben az egyének elkezdtek direkt rossz válaszokat adni egyszerű kérdésre, ha a csoport többsége is rossz válaszokat adott, csak hogy befogadják őket. Most ugyanez történik, csak a digitális világban, a cél a közösséghez tartozás, és hogy ne maradjanak ki valamiből. 

Forrás: Forbes