Saját kamera alkalmazást fejleszthet a Facebook okostelefonokra, hogy segítsen a felhasználóknak több olyan tartalmat készíteni, amelyet utána megoszthatnak – írja a The Wall Street Journal. A cikk szerint a készülő applikáció két területre fókuszál, az egyik a fotók készítése, a másik az élő videók közvetítésének egyszerű lehetősége.

mark-zuckerberg-facebook

A Facebooknak most is rengeteg lehetősége van arra, hogy a rendszeren belül fotókat és videókat osszanak meg a felhasználók, ilyen az Instagram is, illetve a nem olyan régen többek számára elérhetővé tett élő videók. Azonban a közösségi oldal előre menekül, ugyanis egyes jelentések azt mutatják, hogy a felhasználók kevesebb egyedi tartalmat osztanak meg az idővonalon (a hivatalos információk szerint hasonló mennyiségű poszt van, mint az elmúlt években). Ennek oka lehet a konkurensek megerősödése, mint korábban írtuk is, az amerikai tinédzserek inkább a Snapchatet tartják meghatározónak a Facebookkal szemben.

A WSJ forrása nem tudott biztos információval szolgálni a facebookos kamera alkalmazás megjelenéséről, azaz elképzelhető az a forgatókönyv is, hogy akár soha nem kerül napvilágra. Ha tényleg készül ilyen alkalmazás, az valószínűleg Androidra és iOS-re kerül majd kiadásra.