A Meta egy új AI Studio platformot indít, amely lehetővé teszi az Instagram influencerek számára, hogy mesterséges intelligencia által vezérelt verziókat hozzanak létre magukról. Ezek a botok képesek lesznek válaszolni a rajongók kérdéseire közvetlen üzenetben.

A platform jelenleg béta verzióban van, és csak néhány kiválasztott alkotó számára érhető el. Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója szerint a cél az, hogy az emberek „életre keltsék” magukat az interneten, és így jobban kapcsolatba léphessenek közönségükkel.

Az AI Studio egy olyan folyamatot kínál, amely különböző promptokat és eszközöket biztosít az MI bot variációk létrehozásához. A felhasználók személyre szabhatják botjaikat, hogy azok tükrözzék személyiségüket és érdeklődési körüket.

Az MI botok jelenléte egyértelműen fel lesz tüntetve, így a rajongók tudni fogják, hogy nem a valódi influencerrel beszélgetnek. Ez a funkció számos lehetőséget kínál a márkák és az influencerek számára, hogy új módon lépjenek kapcsolatba közönségükkel.

Az AI Studio bevezetése a Meta azon törekvésének része, hogy az MI-t integrálja platformjaiba. A vállalat korábban már bevezette az MI által generált matricákat és a szöveges promptokat használó képalkotó eszközöket.

Az AI Studio potenciálisan forradalmasíthatja az influencer marketinget, de felvet néhány etikai kérdést is. Például aggodalomra ad okot, hogy az MI botok félrevezetőek lehetnek, vagy hogy visszaélhetnek velük.

Ettől függetlenül az AI Studio egy ígéretes új eszköz, amely segíthet az influencereknek abban, hogy jobban kapcsolatba lépjenek közönségükkel.

Forrás: Social Media Today