November másodikán az ausztrál művész, Thea-Mai Baumann egy olyan üzenetet kapott, mely szerint másnak adta ki magát, ezért letiltották az évek óta használt @metaverse felhasználó nevű Instagram-fiókját.  Mindezt öt nappal az után, hogy a Facebook bejelentette a Meta nevet és a metaverzumos törekvéseit. 

Baumann 2012-ben regisztrált az Instagramra, a kreatív munkáihoz pedig úgy gondolta, hogy a @metaverse felhasználói név pont passzolna. Akkor még nem gondolhatta, hogy majdnem tíz év múlva, pont az Instagramot is tulajdonló Facebook is ugyanerre a következtetésre jut. 

Az oldalát nagyjából ezren követték, néhány nap alatt 2800-ra ugrott a követők száma, majd egyik napról a másikra eltörölték tíz évnyi munkáját. Próbálkozott minden szóba jöhető jogorvoslati lehetőséggel, de csak akkor kezdett el bárki foglalkozni az ügyével, miután a New York Times is írt róla. Ekkor az Instagram annyit reagált, hogy tévedés történt, és sajnálják. Baumann erre azt mondta, hogy ezt az élményt is művészetté alakítja, amit majd megoszt az oldalán. 

Forrás: BBC