Ha social mediáról és personal brandingről van szó, a nők uralják a terepet, ám közülük is kiemelkedően teljesít Selena Gomez, akinek egy posztja nagyjából 550.000 dollárt ér.

Selena Gomez

A D’Marie Analytics kutatasa szerint a hat legfontosabb social media influencer jelenleg Selena Gomez, Rihanna, Beyonce, Taylor Swift, illetve Kendall és Kyle Jenner. Bár a hat médiaszemélyiség mindegyike kimelkedő számokat tud felmutatni Facebookon, Twitteren és Instagramon, közülük magasan Gomez vezet, akinek posztjai több mint fél millió dollárt érnek. Ez pedig 300 ezer dollárral több, mint a többi médiahercegnőé.

A kutatás 56 mutatót vizsgálva állította össze eredményeit, köztük olyan mérőket figyelt, mint a követők száma, a posztolás sűrűsége, az engagment, a bejegyzések minősége, az átkattintások száma és hogy a posztok mennyire sales-központúak.

Gomez nem csak az óriási értékkel emelkedik ki a többi influencer közül, hanem azzal is, hogy viszonylag kevés brandet hirdet oldalain – csupán a Coca-Colával, a Pantene-vel és a Kmarttal áll üzleti kapcsolatban – ellentétben például a két Jennerrel, akik láthatólag több brandet reklámoznak folyamatosan social media felületeiket.

A D’MArie Group CEO-ja, Frank Spadafora szerint Gomez sikerének kulcsa többek között ebben is rejlik: próbálja elkerülni azt, hogy túl sok szponzorált poszttal megromoljon kapcsolata közönségével.

Gomez a Facebookon több mint 60 millió rajongóval büszkélkedhet, naponta nagyjából tízezer ember lájkolja, bejegyzésenként az engagement pedig több mint 180.000 (0,04%).

Instagrammon ennél is sikeresebb az énekesnő, ahol már több mint 90 millió követője van, egy poszt engagementje eléri a 2,5 milliót (2,38%) és több mint 200 ezer új követőre talál naponta.

A Twitteren már szerényebb, ám így is elképesztő sikere van – több mint 44 millióan követik bejegyzéseit, az engagement több mint 18 ezer posztonként (0,3%), naponta pedig több mint 26.000 új követőt nyer magának.

Gomez nagyjából kétnaponta posztol. A megfigyelt harminc nap alatt 13 Facebook, 16 Instagram és 17 Twitter-bejegyzése született.

Forrás: Adweek