Itthon is súlyos, életveszélyes sérülést okozott az a közösségi oldalon terjedő trend, amelyben fiatalok vonatok tetején készítenek magukról szelfit. 

Soha ne másszatok vonatra! – figyelmezet a Bethesda Gyermekkórház, melynek égési osztályán három fiatalt kezelnek, akik vonattetőre kapaszkodtak fel. A fotótéma világszerte súlyos sérüléseket és emberéleteket követel. 

A kórház arról írt, hogy három fiatal életéért küzdenek, és emlékeztettek, hogy az áramütés okozta égés borzalmasan súlyos sérülés, hetekig, hónapokig tarthat, mire az életveszélyen túljutnak a sérültek. Idén két ilyen esetről tud a MÁV, az egyik Sárospatakon történt áprilisban, a két fiú közül egyikük nem élte túl az esetet. A másik baleset Hernádnémeti-Bőcs állomáson volt májusban, itt egy 16 éves fiú mászott tehervonatra.

A MÁV arra is emlékeztet mindenkit, hogy a felsővezetéknek mér a megközelítése is életveszélyes, mert már két méteres távolságban is okozhat halálos áramütést vagy égési sérülést. Ráadásul más országokban is gyakoriak az ilyen esetek. 

“A szülőknek is ajánlott tisztában lenni a közösségi médiában futó trendekkel, hogy tudjanak azok lehetséges veszélyeiről beszélni a gyerekekkel”

– mondta az RTL Híradónak Forgács Mariann közösségi média szakértő, a Be Social vezetője. 

Forrás: RTL