A Shoptagr segítségével a divatfanatikusok sosem maradnak le az akciókról. Ezzel az új webalkalmazással címkézhetik kedvenc ruháikat az e-kereskedelmi oldalakon és kiválaszthatják a preferált árukat. Amikor az adott darab azért a bizonyos összegért elérhetővé válik, kapnak egy figyelmeztető üzenetet emailben és/vagy SMS-ben – írja az Übergizmo.

Dashboard-640x357

Jonathan Friedman és Ronen Yuval-Hoch társalapítók szerint „A kereskedők speciális árazási szoftvert használnak, amely azt eredményezi, hogy az árak gyakrabban változnak, mint amennyiszer a fogyasztók ezt követni tudnák, ez pedig sok elmulasztott vásárlási lehetőséghez vezet. Az online leárazásokkor zajló vásárlás igen frusztráló lehet. A Shoptagr lehetne a válasz a problémákra.”

Az e-kereskedelemben a divat nagyon népszerű. A hamburgi központú yStats.com kutatócég szerint a ruhák az elsők a megvásárolt termékek listáján a B2C e-kereskedelemben. Valószínűleg ezért indult a Shoptagr többek között olyan divat- és ruházkodási partnerekkel, mint az Asos, a Bloomingdales, a Shopbop, a Zalando, a Nordstrom és a Net-A- Porter.

Bookmarklet-640x358

A webalkalmazás igen egyszerűen használható: csak telepítened kell a „Tag” (címke) gombot a böngészősávodban és ezután, ha látsz egy neked tetsző darabot a partnerek egyikének oldalán, kattintani kell egyet a gombra. Ezután kiválaszthatod a méretet és a figyelmeztetés típusát, amit emailben szeretnél kapni, valamint az árváltozás típusát, amelyről tudnod kell: például értesülni akarsz bármilyen változásról vagy csak arról, ha 25%-os kedvezménnyel árulják az adott darabot? A címkézett elemeket különböző kategóriákban is listázni lehet (a fenti képeken ez látható).

A Shoptagr először az európai piacot célozza meg, mert a cég szerint az e-kereskedelmi piac csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban ér nagyjából 190 milliárd eurót (~48 trillió Ft). A mobil verzión már dolgoznak.

2014-04-02_1536-640x467