Most hogy sokak dolgoznak vagy tanulnak otthonról, a OnBuy.com arra volt kíváncsi, hogy milyen zenéket hallgatnak közben az emberek, vagyis vannak-e olyan dalok, amik többeknél visszaköszönnek, ezzel pedig a hatékony munkavégzés himnuszává válhatnak. 

Persze ízlésről nem érdemes vitatkozni, de a cég olyan nyilvános lejátszási listákat bogarászott végig, amiknek a nevében benne volt, hogy “motiváló” vagy “koncentráció” . Arra jutottak, hogy a legnépszerűbb dalok ilyen listákban Sia-My Love, Tom Odell- Real Love vagy az Arctic Monkeys I wanna be yours című dala. De Bruce Springsteen vagy Bobby McFerrin néhány dala is a legnépszerűbbek között szerepel. 

Fotó: Pexels

Az egyik legkevésbé hatékony sláger a Pointed Sisters I’m so excited című dala. Az is kiderült, hogy minél gyorsabb egy zene, minél magasabb a BPM szám, annál kevésbé hatékony valaki, igaz tegyük hozzá ez is sokaknál egyénfüggő, illetve az se mindegy, hogy pontosan milyen munkát végez az ember. 

A kutatásba 3000 embert vontak be, akiknek 10 rövid feladatot kellett megcsinálni. Egy átlagos dalhossznyi idő alatt 5 feladatot csináltak meg teljes csendben, és még a Pointed Sisters slágerére csak kettő ment nekik, addig azoknál a daloknál. amik előkelőbb helyen végeztek, átlagosan 6 feladat sikerült, vagyis valóban javított a zenehallgatás a teljesítményen. 

Forrás: Onbuy