Indiai útja során jelentette be Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a Skype Lite-ot, amely azon országokban lesz elérhető, ahol még gyerekcipőben jár a mobilinternet hálózatok kiépítése.

A Skype Lite is kínál hang- és videóhívást a felhasználóknak, azonban az alkalmazás kifejezetten azoknak készült, akik androidos készülékkel rendelkeznek és olyan területeken használják az eszközt, ahol csak limitált internetes elérhetőségek férhetők hozzá.

Az új alkalmazás mindösszesen 13 MB helyet foglal, 9 regionális nyelvet támogat, illetve megtalálhatók benne a kapcsolt szolgáltatásokhoz tartozó chatbotok is. A Skype Lite képes az SMS kliens helyettesítésére, illetve kapott egy mobil adatforgalom számláló funkciót is.

A tavalyi évben elindított Skype Bot platform ebben az alkalmazásban is elérhető, ezzel a Microsoft reményei szerint könnyebben lehet tájékozódni a hírekről, sporteredményekről. Elérhetők külső fejlesztésű botok is, mint az Expedia, vagy a Skyscanner.

A Skype Lite elsőkörben csak Indiában debütál, később várható, hogy további országokban is elérhető lesz letöltésre a Google Play Áruházból.

Forrás: TNW