Még 2006-ban az akkor 22 éves Mark Zuckerbergnek a Yahoo 1 milliárd dollárt ajánlott a Facebookért.

Marc Andreessen a társalapítója az Andreessen Horowitz cégnek, amely a Szilícium-völgy Szilícium-völgy egyik legsikeresebb kockázatitőke-társasága. Ez a férfi lett Mark Zuckerberg egyik mentora, amikor az akkor csupán 22 éves Facebook-alapítót igen kecsegtető ajánlattal kereste meg a Yahoo. Mintegy egymilliárd dollárt ajánlottak a Facebookért.

dreamstime_s_49909250

A Facebook egyik vezető befektetője, az Accel Partners sürgette Mark Zuckerberget, hogy visszautasíthatatlan az ajnálat, fogadja el azt. Marc Andreessen azonban nyugalomra intette a fiatal Zuckerberget, és azt tanácsolta, ne adja el cégét a tech óriásnak.

“Minden egyes befektető azt akarta, hogy adják el a Yahoo-nak a Facebookot, ezzel óriási pszichológiai nyomást helyezve Mark Zuckerberg vállára” – nyilatkozta Andreessen. “Én azonban csak azt hajtogattam Marknak, hogy ne add el, ne add el, ne add el.”

Zuckerberg végül Andreessenre hallgatott, és már tudjuk, hogy az idő őket igazolta, a Facebook ugyanis ma már több mint 200 milliárd dollárt ér. Andreessen 2008-ban vált a Facebook igazgatótanácsának a tagjává – derül ki a New Yorker portréjából.