A közvetlen üzenetekre gyorsabban és egyszerűbben lehet majd válaszolni Twitteren, ha itt is elérhetővé válnak a reakciógombok. Még nagyon tesztidőszakban tart az egész, így nem tudni, hogy minden bejegyzésre lehet majd így reagálni. Arról is különböző információk érkeznek, hogy ez alapbeállítás lesz, vagy lehet olyan bejegyzéseket közzétenni, amiknél kifejezetten azt várják a felhasználók, hogy hozzászólások helyett csak reakciókkal lehessen visszajelzést küldeni. Már 2015-ben elkezdték tesztelni a reakciókat, de eddig nem jutottak tovább annál, hogy csillagozás helyett szívecskével lehet jelölni a nekünk tetsző bejegyzéseket. Most úgy tűnik, hogy sírva nevetős, szívecskés szemű nevetős, meghökkent, sírós és dühös smiley mellett szívecskét és tüzet lehet majd küldeni.

Hasonlóval kísérletezik a Pinterest is, ahol a videókra lehetne emojikkal válaszolni. Egyébként ezt is ugyanaz a Jane Manchun Wong szúrta ki az alkalmazás kódjai között kutatva, aki a Twitter kísérleti emojiait is megtalálta. A Pinteres emojiai nem a megszokott reakciógombokhoz rendelt kis smiley-khoz hasonlítanak, hanem sokkal inkább azokhoz, amik már hónapokkal ezelőtt feltűntek az alkalmazásban, de a videókra nem lehetett eddig ezekkel reagálni. A szakemberek szerint azonban ésszerű, hogy ezek szerint is rangsorolja a Pinterest is a feltöltött tartalmakat.

Kutatók egyértelműen megerősítik a Facebook azon állítását, hogy a reakciógombok nem csak, hogy szimplán népszerűek, de folyamatosan egyre többet és többen használják is őket rendszeresen. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy egyre több más közösségi oldal veszi át őket, és már a LinkedIn is saját reakciógombokat kezdett el ajánlani a felhasználók bejegyzései alatt. 

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Twitter és a Pinterest mikortól kezdi el a reakciógombokat bevezetni, mindenesetre izgalmas kérdés ez annak fényében, hogy az Instagram pont azt teszteli, hogy hat a felhasználóira, ha nincs lehetőség lájkolni a bejegyzéseiket.