Több, mint száz Spotify fiók adatai – beleértve email címet, felhasználó nevet, jelszót, előfizetési típust és egyéb részleteket – került ki az internetre a Techcrunch cikke szerint.

Nem tudni, pontosan hogyan kerültek ki a felhasználói információk, ugyanis a Spotify állítja, hogy nem lett feltörve a rendszerük és az adatok biztonságban vannak. A Techcrunch nem linkelte a Pastebin weboldalán felbukkant listát, amelyet forrásaként jelölt meg. Az állítólagos felhasználói adatok tartalmazzák a fiók típusát (családi, prémium), mikor újul meg az előfizetés, illetve azt is, melyik országban regisztrálták azt (nem csak amerikai előfizetések szerepelnek a listán). Ezzel egy időben több felhasználó jelentette fórumokon a Spotify fiókjában tapasztalt rendellenességeket, olyan korábban lejátszott dalokat, amelyeket ő valójában nem hallgatott, vagy éppen azt, hogy megváltozott a regisztrációhoz társított email cím.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-white-iphone-s-site-spotify-screen-headphones-l-simferopol-russia-june-swedish-music-service-offers-legal-image41810875

Nem tudjuk, hogy vannak-e magyar áldozatok, éppen ezért javasolt lehet azonban így is a felhasználóknak jelszót változtatni a biztonság kedvéért.