Két apró, ám jelentős frissítést vezet be hamarosan a Facebook.

Kommentek

A jelek szerint a Facebook okotelefonos felületein hamarosan új, a Messengerre hajazó formátumban jelennek majd meg a kommentek. A párbeszédek így nem csak átláthatóbbak lesznek, hanem a Messenger óriási népszerűsége miatt – az appot immár 1 milliárd ember használja – az emberek minden bizonnyal szívesebben vesznek is bennük részt további reakciók létrehozásával, hiszen a párbeszédeket már ebben a formátumban látják a legtermészetesebbnek. Ezen felül a megfigyelések szerint a Facebookon a személyes információmegosztás már inkább a kommentekbe helyeződik át a posztolás helyett.

A Facebbok az útóbbi időben több lépést is tett azért, hogy újra posztolásra bírja az embereket. A legutóbbi jelek szerint többek közt ezt egy külön hírfolyam bevezetésével is el akarja érni:

Új menüpont bevezetésére készül a Facebook?

 

Megváltoznak a mérési adatok nevei

Bár sem új mérési mutatók, sem új számolási eljárások nem jelennek meg, mégis várható egy fontos változás a Facebook statisztikái tájékán: hamarosan a mérőszámok új nevet kapnak. A változás valahol kis mértékű, valahol viszont nagyobb mértékű lesz, így ha sokat dolgozunk velük, érdemes megnézni az összefoglalót a régi és új elnevezésekről itt.

Április 13-ig még lehetséges lesz váltani az új elnevezésekre az Ads Managerben, ám áprili 14-től már csak az új elnevezések lesznek elérhetők.

Forrás: Social Media Today és We Are Social Media