Vállalaton belüli források szerint rosszindulatú kód veszi át a fiókok felett a hatalmat a TikTokon, és már veszélyeztette is a hírességek és márkák hivatalos jelenlétét, köztük a Paris Hiltonét és a CNN-ét. A források szerint a Sony hivatalos fiókja is érintett.

A rosszindulatú program a TikTok alkalmazáson belüli üzeneteken keresztül terjed, és az üzenet megnyitásán túl nem igényel letöltést, kattintást, választ vagy bármilyen más műveletet a felhasználóktól. Egyelőre úgy tűnik, hogy a feltört fiókok nem tesznek közzé tartalmat, és az sem világos, hogy hány érintett fiók van.

A TikTok egyelőre nem válaszolt megkeresésekre, és Paris Hilton valamit a CNN sem elérhető.

A TikTokot az elmúlt néhány évben többször is feltörték. 2023 nyarán a TikTok elismerte, hogy akár 700 000 fiók is érintett lehet Törökországban, amiért a vállalat nem biztonságos SMS-csatornákat használt a kétfaktoros hitelesítéshez. A probléma nem sokkal az erősen vitatott törökországi elnökválasztás előtt történt. 2022-ben a Microsoft emberei egy másik sebezhetőséget fedeztek fel a TikTok alkalmazásban, amely lehetővé tette a hackerek számára, hogy egyetlen kattintással vegyék át a hatalmat a fiókok felett.

A hír nagyon nem jön jól a TikToknak, ami éppen azért küzd, hogy valahogy meg tudjon maradni az Egyesült Államokban.

Forrás: Forbes