Magyarország elég rosszul áll bankkártya-elfogadás terén: az összes kereskedelmi egység harmadában lehet csak kártyával fizetni, és nagyjából ugyanez az arány az internetes boltok esetében is. Javíthat a helyzeten, hogy a Számlázz.hu online számlázóprogram a PayU Hungary közreműködésével mostantól bankkártyás fizetési szolgáltatást is nyújt a számlakibocsátók részére.

Így a Számlázz.hu-t használó vállalkozók az általuk kibocsátott számlákat online is kifizettethetik vevőikkel. Mindez semmilyen fejlesztést nem igényel részükről, a szolgáltatáshoz online szerződéskötés után lehet csatlakozni.

payu2

„Tavasszal a QR-kódos fizetést vezettük be, most pedig a PayU-val közösen, egyedülálló újdonságként a bankkártya-elfogadást. Tudomásom szerint nincs még egy számlázóprogram a piacon, amely képes lenne arra, hogy a számlakibocsátás mellé rögtön az online fizetés lehetőségét is szolgáltassa.” – mondta Stygár-Joó János ügyvezető.

A szolgáltatás rendkívül egyszerűen működik: a Számlázz.hu-t használó vállalkozók online köthetnek kártyaelfogadói szerződést a PayU-val, majd ennek egy-két napon belüli visszaigazolása után képesek lesznek bankkártyát elfogadni anélkül, hogy nekik bármit fejleszteniük kellene. Vevőik az elektronikusan továbbított számlával együtt egy linket is kapnak, melyre kattintva a PayU biztonságos rendszerén keresztül online fizethetnek. A sikeres fizetést a számla kibocsátója azonnal látja Számlázz.hu-s felhasználói fiókjában, a pénz pedig saját bankszámlájára érkezik.

„A PayU biztonságos fizetési szolgáltatását már több mint ezerötszáz e-kereskedő használja, köztük a hazai piac legnagyobbjai” – mondta Váradi János, a PayU Hungary ügyvezetője.