Mostantól kiterjeszthetjük dinamikus hirdetéseink célközönségét – vagyis nemcsak azokra kell korlátozódnunk, akik meglátogatták honlapunkat vagy applikációnkat.

A dinamikus reklámokkal saját katalógusunk termékeit promotálhattuk olyan látogatóknak, akik korábban már rákattintottak weblapunkra. Indulása óta a Facebook folyamatosan fejlesztette az új rendszert: az általuk tulajdonba vett Instagramon is lehetővé tették ezen típusú hirdetések használatát, szeptemberben az üzletek látogatásának optimalizálásával bővítették ki, később a mobilappon futó reklámok finomításával újítottak. Most pedig végre szabadon targetálhatunk egy szélesebb közönséget.

Az új frissítés – melyet a kék óriás rövid időn belül minden vállalkozás számára élesíteni fog – lehetővé teszi, hogy kiterjesszük kampányaink elérését eddigi célcsoportunkon túl. De hogyan kívánja ezt elérni? Egyszerűen: tágabb körben jelölhetünk ki demográfiai, illetve a felhasználó „viselkedésével” kapcsolatos beállításokat.

Ha esetleg már találkoztunk a Facebook fejlesztésével, akkor két új targeting beállítást láthatunk: az egyik pixelből vagy alkalmazásból gyűjt információt, míg a másikkal meghatározhatunk egy széles célközönséget és megengedhetjük a közösségi oldalnak, hogy ez alapján dolgozzon.

Akik eddig keveselték a dinamikus hirdetések célzási lehetőségeit, azoknak minden bizonnyal nagy könnyebbséget nyújt majd a bővítés. De nemcsak ennek örülhetnek a marketingesek, hanem az egy héttel ezelőtt indított családi targetálásnak is:

Jön a családok és lakóközösségek targetálása Facebookon!

Forrás: We Are Social Media